Muzeul Luvru se renovează în timp ce este închis din cauza pandemiei

muzeul_luvru_se_renoveaza_poza_reprezentativa

Cel mai renumit muzeu din lume primește un lifting în această perioadă! 

Pentru oricine care pur și simplu visează cu ochii deschiși la momentul când va călători la Paris pentru a vedea toate capodoperele superbe în realitate, există câteva modalități de a vizita online muzeul. https://www.louvre.fr/en

Încă din primele zile ale pandemiei, muzeul Luvru a lucrat din greu pentru a pune la dispoziție o sumedenie de oportunități educaționale pentru copii și adulți, precum și o mulțime de tururi virtuale, care vă pot satisface pofta de călătorie, deocamdată. 

În 2019, Muzeul Luvru din Paris, Franța, a fost închis după ce muncitorii au fost nevoiți să plece din cauza supraaglomerării. La acea vreme, muzeul vedea în jur de 30.000 până la 40.000 de vizitatori pe zi. Incredibil ce schimbare face o pandemie! 

Începând cu 30 octombrie 2020, muzeul Luvru a fost închis publicului ca metodă a națiunii de a combate răspândirea coronavirusului. În timp ce ușile sale sunt închise, acei muncitori ai muzeului care au fost copleșiți cândva, fac ceva ce nu au crezut că vor fi capabili să facă: renovarea, raportează Associated Press (AP). 

Se profită de închiderea muzeului pentru a efectua o serie de lucrări majore, pentru a accelera operațiunile de întreținere și pentru a începe lucrări de reparații dificil de programat atunci când muzeul funcționează în mod normal, povestește Laurent le Guedart, Directorul grădinilor și a Patrimoniului Arhitectural de la Luvru. 

După cum a menționat AP, aproximativ 250 de angajați ai muzeului lucrează din greu adăugând noi sisteme de securitate, curățând sculpturi, făcând inventarele, verificând artefacte, reorganizând intrările și efectuând alte restaurări necesare în zone precum aripa egipteană și Grande Galerie. În acest fel, când muzeul se redeschide, va fi ca o experiență nouă pentru vizitatori. 

„Când se va redeschide muzeul, totul va fi perfect pentru vizitatorii săi – această Frumoasă Adormită va fi avut timp să-și pudreze nasul”, a adăugat Elisabeth Antoine-Konig, un curator al departamentului de artefacte. Vizitatorii vor fi fericiți să revadă aceste camere mai bine iluminate, cu pardoseli lustruite și vitrine remodelate.