Unde mergem în vacanță? Vezi țările deschise pentru călătorii vaccinați

vacanță_țări_deschise_bilete_avion

Având în vedere că vaccinurile împotriva coronavirusului sunt disponibile pe scară largă, mulți dintre noi suntem dornici să începem să ne planificăm primele noastre călătorii post-pandemice. 

Pentru cei care decid să meargă în vacanță după vaccinare, oficialii din domeniul sănătății recomandă să aștepte cel puțin două săptămâni și să respecte cu strictețe măsurile împotriva COVID-19, cum ar fi purtarea măștilor, distanțarea socială, spălarea mâinilor și evitarea aglomerației. 

Unele țări au așteptat cu nerăbdare redeschiderea granițelor, dar încă funcționează după anumite reguli când vine vorba de combaterea pandemiei. Vezi mai jos lista restricțiilor de care trebuie să ții cont în fiecare țară!

SEYCHELLES

Seychelles, mica națiune din Oceanul Indian alcătuită din peste 100 de insule de pe coasta de est a Africii este acum deschisă tuturor călătorilor, vaccinați și nevaccinați deopotrivă.

Sylvestre Radegonde, ministrul turismului din Seychelles, spune că țara se redeschide, deoarece a implementat cu succes o campanie de vaccinare agresivă în rândul rezidenților.

Țara nu are cerințe de carantină pentru vizitatori, dar aceștia necesită un test negativ COVID-19 efectuat în termen de 72 de ore înainte de sosire. Seychelles cere vizitatorilor să aibă asigurări de sănătate pentru călătorie care ar acoperi costul îngrijirii și izolării COVID-19, în caz că este necesar.

Dacă te gândești deja să-ți faci următoarea vacanță aici, intră pe pagina oficială a țării și vezi toate informațiile la zi: https://www.seychelles.travel/en/

ISLANDA

Liber la vacanță: călătorii complet vaccinați sau cei care au fost infectați anterior pot vizita din nou Islanda.

Turiștilor care pot prezenta dovezi ale vaccinării sau infecției anterioare nu li se cere și un rezultat negativ al testului COVID-19 înainte de a zbura către Islanda, dar trebuie să facă un test la sosirea în țară. Odată ce rezultatul testului e negativ, vizitatorii sunt liberi să călătorească în Islanda.

Călătorii nevaccinați și care nu au fost infectați anterior trebuie să prezinte dovada unui rezultat negativ al testului COVID-19 în termen de 72 de ore de la plecare în Islanda. De asemenea, ei trebuie să facă un test la sosire, să stea în carantină timp de cinci până la șase zile, apoi să facă un alt test care să dea rezultate negative și abia apoi pot călători liber prin țară.

Vizitatorii din anumite țări cu risc ridicat trebuie să rămână în facilități guvernamentale specifice pentru carantina de cinci până la șase zile după sosire. Vezi aici toate informațiile actualizate la zi, direct de pe site-ul oficial: https://iceland.nordicvisitor.com/

BELIZE, America Centrală

Frontierele Belizei sunt acum larg deschise. Călătorii care ajung în această națiune caraibiană trebuie să prezinte ori dovada vaccinului făcut cu cel puțin două săptămâni înainte sau un test COVID-19 negativ efectuat în 96 de ore înainte de sosire (48 de ore pentru un test rapid).

Vizitatorii pot susține, de asemenea, un test COVID-19 după ce au ajuns la aeroport pentru suma de 50 de dolari. 

Vezi aici toate protocoalele de călătorie înainte să-ți rezervi vacanța dorită: https://www.travelbelize.org/

ECUADOR

Călătorii complet vaccinați pot vizita acum Ecuadorul. Țara este, de asemenea, deschisă călătorilor nevaccinați cu un test COVID-19 negativ efectuat cu până la trei zile înainte de sosire, precum și călătorilor diagnosticați anterior cu COVID-19 (atât timp cât a trecut o lună de când au dezvoltat simptomele pentru prima dată). Turiștii nu sunt obligați să stea în carantină după sosirea în Ecuador.

Pentru a vizita Insulele Galápagos, toți călătorii internaționali trebuie să prezinte un test negativ COVID-19 efectuat în termen de 96 de ore înainte de sosire. Acesta poate fi același test folosit pentru a intra în Ecuador, dacă se încadrează în intervalul de 96 de ore.

Dacă nu, călătorii trebuie să facă un al doilea test pe continentul Ecuador, apoi să aștepte rezultatele înainte de a călători în Insulele Galápagos. 

Pe pagina oficială poți vedea toate noutățile și ce este un must de vizitat: https://ecuador.travel/en/

GUATEMALA

Visezi la o vacanță exotică? Cu câteva excepții, Guatemala este deschisă călătorilor care au fost complet vaccinați cu cel puțin două săptămâni înainte de sosire. Țara din America Centrală este, de asemenea, deschisă vizitatorilor cu un test COVID-19 negativ efectuat în termen de 72 de ore înainte de sosire, precum și celor care s-au recuperat de la virus în ultimele trei luni. 

Vezi aici noutățile la zi și nu uita să te informezi de ultimele actualizări înainte de a pleca în vacanță: https://www.visitguatemala.com/?lang=en

Ambasada SUA avertizează pe cei care au vizitat Marea Britanie sau Africa de Sud cu două săptămâni înainte de a ajunge în Guatemala că li se poate refuza intrarea sau li se poate cere să fie puși în carantină.  

CROAȚIA

O vacanță în Croația este un must-have de bifat! Țara este acum deschisă călătorilor complet vaccinați, precum și celor infectați anterior și celor care pot prezenta un rezultat negativ al testului COVID-19 în termen de 48 de ore de la sosire.

Vizitatorii au, de asemenea, permisiunea de a intra în Croația dacă fac un test COVID-19 imediat după sosire, apoi se izolează până când primesc un rezultat negativ. Călătorii care nu pot obține un test la sosire trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile.

Dacă îți sună bine și vrei să vezi ce poți vizita în vacanța ta din Croația, vizitează site-ul oficial și lasă-te inspirat: https://www.croatia.hr/en-GB

Turiștii care provin dintr-o listă de țări cu risc scăzut pot intra în Croația fără nicio cerință sau restricție, atâta timp cât nu au simptome și nu au intrat în contact cu o persoană infectată. Vizitatorii trebuie să prezinte, de asemenea, dovada că au plătit pentru cazare în avans.

MUNTENEGRU

Un loc superb, cu priveliști minunate, cunoscut și ca „orașul celor 100.001 de pași”! Află că poți începe deja să-ți planifici următoarea vacanță aici, căci călătorii complet vaccinați din țările fără risc sunt acum bineveniți în Muntenegru.

În plus, față de călătorii cu dovezi că au fost complet vaccinați de cel puțin șapte zile, țara este deschisă și vizitatorilor cu un test COVID-19 negativ cu o vechime mai mică de 72 de ore. 

Aici te poți inspira și verifica ultimele reglementări: https://www.visit-montenegro.com/