Hawaii și vaccinul împotriva Covid-19

hawaii_pasaport_vaccin_poza_reprezentativa_turtle

O vacanță exotică în Hawaii este, probabil, pe lista de dorințe a fiecăruia dintre noi. Dacă până recent această destinație părea că va fi amânată pe o perioadă nedeterminată, iată că autoritățile au venit cu o soluție pentru a restaura turismul pe insulă. https://www.gohawaii.com

Vizitatorii care s-au vaccinat împotriva Covid-19 ar putea să renunțe în curând la carantina obligatorie de 10 zile impusă de stat. 

Hawaii dezvoltă în prezent un fel de pașaport de vaccin, care să le ofere călătorilor un cod digital care să le permită să evite carantina și să călătorească între insule. De acum, majoritatea insulelor din Hawaii permit vizitatorilor să renunțe la carantină dacă sosesc cu dovada unui test Covid-19 negativ dintr-un laborator certificat efectuat în termen de 72 de ore de la sosire. 

Insula Kauai are protocoale mai stricte, care impun vizitatorilor să se testeze înainte de sosire, să rămână într-o locație aprobată sub supraveghere și apoi să se testeze a doua oară la nu mai mult de 72 de ore de la sosire. Lansarea programului de pașapoarte digitale pentru vaccinuri din Hawaii ar putea avansa în câteva săptămâni, și ar acorda prioritate lucrătorilor esențiali din stat. Data lansării este 1 aprilie pentru rezidenții statului care au fost vaccinați de mai mult de două săptămâni, în timp ce vizitatorii continentului ar putea să se alăture programului până la 1 mai. 

Speranța celor din conducere este că un pașaport de vaccinare va permite Hawaiiului să crească rapid turismul după aproape un an de luptă. „Acesta este modul în care ne restabilim economia foarte repede. Am vedea probabil o creștere uriașă a vizitatorilor”. Cu toate acestea, guvernatorul Hawaii, David Ige, s-a exprimat recent cu mai multă prudență în declarațiile sale publice. „Până când știința nu ne spune că cei care sunt vaccinați nu pot purta virusul și, cred că cel mai important, nu îl transmit altor persoane, cred că ar fi iresponsabil să spunem că cei vaccinați pot călători liber”, a spus Ige Associated Press săptămâna trecută.

La începutul acestei luni, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au lansat noi îndrumări, recomandând ca vaccinații complet expuși la coronavirus să nu fie obligați să stea în carantină. 

Pașapoartele pentru vaccinuri câștigă popularitate în țările din întreaga lume, în special în Europa. Până în prezent, patru linii de croazieră, inclusiv o linie de nave mari, au anunțat că vor mandata toți pasagerii să fie complet vaccinați înainte de a pleca. Dacă Hawaii permite turiștilor vaccinați să renunțe la carantina obligatorie a statului, ar putea împinge mai multe linii de croazieră să se alăture la bord. https://realitateatravel.net/reguli-calatorie-turisti-vaccinati/