În Qatar va fi construit un hotel plutitor

un_hotel_plutitor_va_fi_construit_in_qatar_poza_reprezentativa

Hotelul Eco-Floating este un proiect a cărui primă etapă este planificată să aibă loc în Qatar, dar are, de asemenea, potențialul să fie amplasat în diferite alte zone, datorită caracteristicii sale mobile.

Echipa celor de la Hayri Atak Architectural Design Studio a analizat proiectul și a pus cap la cap opiniile, cunoștințele tehnice și viziunile fiecăruia. În acest sens, consultanții din diferite domenii, cum ar fi inginerii și arhitecții de nave, au jucat un rol important în procesul de proiectare a hotelului din Qatar.

Proiectul, la care a început să se lucreze din martie 2020 și care a durat 6 luni, adoptă deviza pierderii minime de energie și a deșeurilor zero ca principiu de abordare a proiectării care s-a prezentat. Datorită caracteristicii sale de mișcare generează energie electrică prin rotirea în funcție de curentul de apă și oferă utilizatorilor perspective diferite. Creat ca un hotel de 5 stele, Hotelul Eco-Floating are o suprafață construită de 35.000 de metri pătrați și un total de 152 de camere. 

Hotelul eco-plutitor este inspirat în primul rând de mare, cu care este asociat în ceea ce privește forma și principiul de design. În acest moment, merită menționat faptul că proiectul va funcționa eficient în zonele în care există un curent continuu. 

Dacă se acceptă faptul că apa s-a format și a dispărut de la sine, formând o rotație în jurul său într-un curent regulat, se consideră că forma a fost dată de marginile sale și a evoluat într-o platformă, rezultând o siluetă transparentă. Această imagine a alimentat și a susținut proiectul: ideea vortexului, care reflectă efectul de rotație găsit pe suprafața apei către capacul superior al structurii.

https://amazingarchitecture.com/hotel/eco-floating-hotel-qatar-by-hayri-atak-architectural-design-studio-haads