Călătoriile post pandemie – tot ce trebuie să știi

Acum că lucrurile au revenit cât de cât pe făgașul normal, mulți dintre noi ne dorim să ne planificăm călătoriile post pandemie. Prin urmare, atunci când ne hotărâm să plecăm undeva, ar fi bine să ne luăm niște măsuri de precauție pentru a nu ne strica vacanța.

Pe lângă un research detaliat cu privire la restricțiile, regulile și măsurile de siguranță post pandemie pentru fiecare zonă în parte, tuturor ne trebuie un control riguros de sănătate și să ne luam niște măsuri extra de siguranță în ceea ce privește comfortul personal. Iată care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmăm în contextul actual.

Nu adăugați prea multe țări pe ruta dumneavoastră. Keep it simple! Deși sunteți tentați să vă adăugați cât mai multe vize exotice pe pașaport, dacă e să ne gândim la perioada destul de lungă în care am stat în repaos, luați în considerare cea mai comodă variantă de a ajunge la destinație. Se recomandă maxim o escală, pentru a evita neplăcerile provocate de tranzit, carantine, testări extra și orice altă „surpriză” de moment.

Nu este cazul să vă complicați traseul în perioada în care toți preferăm să ne relaxăm.

Alegeți destinația în urma unui research riguros. Acum că v-am convins să simplificați cât mai mult vacanța post pandemie, înainte să luați o decizie fermă asigurați-vă că țara unde doriți să călătoriți încă primește turiști și e o zonă safe.

Cel mai sigur e să verificați direct la fiecare ambasadă în parte pentru a evita orice neplăcere legată de fake news. Spre exemplu, puteți vizita țări pe care în altă perioadă nu le-ați fi luat în considerare, spre exemplu Tanzania, Mexic sau Egipt.

http://www.mae.ro/node/1533

Verificați daca avionul dumneavoastră chiar zboară înainte să vă duceți la aeroport ! Probabil cu toții am auzit poveștile prietenilor cărora le-a fost anulat zborul pe ultima sută de metri. Ei bine, acestea nu sunt simple povești, mai ales post pandemie!

Ceea ce ar trebui să faceți este să alegeți o companie aeriană potrivită, deoarece mulți transportatori au politici excepționale de modificare sau anulare pe timp de pandemie. Politicile diferă în funcție de companie, de aceea cel mai sigur este să verificați direct pe site, la secțiunea specială Covid-19, pentru a vă informa.

În altă ordine de idei, asigurați-vă asupra protocolului de ocupare a locurilor în avion, în special la companiile low-cost înainte de a rezerva post pandemie.

Măsurile de precauție COVID19 ale hotelului! Odată ce zborul dumneavoastră a fost rezervat, este timpul să alegeți hotelul potrivit. La fel ca la avion, fiecare hotel are politica sa de anulare și de rezervare post pandemie. Multe hoteluri pun la dispoziție o politică de anulare flexibilă sau fără plată în avans pentru a atrage rezervări. De asemenea, hotelurile tind să ofere pachete cu toate mesele incluse, pentru a diferenția oaspeții de vizitatori externi, limitând astfel răspândirea virusului.

Turiștii optează în prezent pentru cazări cu piscină privată în cameră, deoarece este o ușurare să înoți fără să îți faci griji de oaspeții care nu respectă distanțarea socială post pandemie. Verificați disponibilitatea pentru astfel de camere la hotelul dumneavoastră iar dacă prețul este prea piperat, puteți încerca să negociați deoarece în astfel de vremuri totul este posibil!

https://realitateatravel.net/room-service-solutia-ideala-pe-timp-de-pandemie/

Nu uitați să faceți testul COVID 19 înainte de plecare! Acum că vă pregătiți să călătoriți, acesta ar putea fi cel mai important aspect de bifat pe lista post pandemie. Nu veți dori să uitați să vă programați testul înainte de o călătorie în străinătate, indiferent de locul în care călătoriți, deoarece regulile de intrare se pot schimba în ultim moment. Majoritatea țărilor cer un test negativ cu maxim 72 de ore de la îmbarcare. Programați un test cu două zile înainte de plecare pentru a primi rezultatul a doua zi și să aveți timp să îl scoateți la imprimantă.

Fiți pregătiți să completați numeroase formulare pe aeroport! Nimănui nu îi place să completeze o groază de foi, dar ar fi bine să vă obișnuiți cu aceste proceduri post pandemie. O modalitate inteligentă și eficienta ar fi imprimarea și completarea acestora în avans. Protocoalele pentru aeroporturi variază, deci fiți pregătiți pentru orice, inclusiv pentru vizitele la birourile de imigrare, și, eventual, lipsa zborului de legătură.

Luați suficiente măști și dezinfectanți pentru toată călătoria! În contextul actual, multe cafenele și magazine de pe aeroporturi nu mai funcționează, așa că este mai bine să veniți pregătiți de acasă, pentru a nu întâmpina neplăceri. De asemenea, nu toate avioanele pun la dispoziție kit cu măști și dezinfectanți, deci e mai bine să le aveți pe ale voastre. Ștergeți-vă măsuța de la scaun și încercați pe cât posibil să nu frecventați toaleta pe un zbor foarte aglomerat.

Dați exemplu de turiști responsabili! Cea mai afectată ramură a turismului putem spune că este mediul înconjurător. Gândiți-vă numai câte măști, mănuși și dezinfectante se aruncă zilnic. În timp ce călătoriți, asigurați-vă că aruncați deșeurile în locurile corespunzătoare și că hotelul dumneavoastră respectă standardele de igienă. De asemenea, purtați corespunzător masca în toate spațiile publice și evitați mulțimile de oameni. Pe măsură ce programele de vaccinare sunt în derulare, și se iau toate măsurile necesare împotriva răspândirii virusului, pandemia ne-a învățat cum să călătorim mai atenți și pentru viitor.