Vânzările pentru vacanțe în stațiunile montane și balneare au crescut cu 50%. Top stațiuni

Numărul românilor care au ales pachete turistice la munte și în stațiuni  balneare a crescut puternic în primele patru luni ale anului, demonstrând revenirea turismului  românesc În perioada ianuarie-aprilie 2023 s-a înregistrat o  creștere a rezervărilor în stațiuni montante și balneare cu aproape 50%, față de perioada similară a anului trecut, potrivit unui touroperat specializați exclusiv pe oferte turistice în România.  

Tariful mediu al unui sejur montan contractat în primele 4 luni ale anului a fost de 535 de lei, în  creștere cu 28% în comparație cu prețul mediu al unui sejur rezervat în primele patru luni ale anului  trecut. Durata media a unui sejur în destinațiile montante a rămas aceeași, de 3 zile. Topul  destinațiilor montane este condus de Sinaia, Poiana Brașov și Predeal.  

Pe segmentul balneo, prețul mediu al unui sejur rezervat în ianuarie-aprilie 2023 a fost  de 1.050 lei, în creștere cu 16% față prețul mediu în ianuarie – aprilie 2022. Durata medie a unui  sejur a rămas neschimbată, de 4 nopți. Top 3 destinații balneo sunt în acest an Băile Felix,  Călimănești Căciulata și Băile Herculane.  

”Turismul în stațiuni montane și balneo din România a crescut puternic în primele 4 luni ale lui  2023 față de acceași perioadă a anului trecut. Odată cu depășirea pandemiei, fie că vorbim de  practicarea sporturilor de iarnă sau de activități de relaxare și tratament, românii regăsesc în  număr din ce în ce mai mare oportunitățile și ofertele pe care chiar țara noastră le pune la  dispoziție, ceea ce este desigur îmbucurător”, a declarat Adrian Voican, președinte Bibi  Group4Travel.  

Hotelierii de la munte și balneo îi așteaptă pe români cu pachete speciale și în perioada  minivacanței de 1 iunie și Rusalii. Pe Valea Prahovei mai sunt disponibile oferte cuprinse între 600  lei/persoană pentru un sejur de 3 nopți la un hotel de 3* cu mic dejun inclus și 1.600 de  lei/persoană tot pentru un sejur de 3 noți la un hotel de 5* cu mic dejun și acces la zona spa. În  Băile Felix, un sejur de 3 nopți în aceeași perioadă la un hotel de 3* costă 550 lei/persoană, cu mic  dejun și acces la piscină, iar la un hotel de 5* ajunge la 3.100 lei/persoană sejur de 4 nopți, cu  demipensiune, prânz festiv, programe de divertisment și acces la zona spa.  

 

Sursa: Realitatea Travel