Phuket anunță redeschiderea

phuket_anunta_redeschiderea_poza_reprezentativa_thailanda

În orice altă zi normală din plin sezon, această insulă foarte populară cu plaje thailandeze ar fi fost plină de turiști din întreaga lume. Skijet-urile și bărcile cu motor ar fi zumzăit prin apele sale albastre strălucitoare. Navele de croazieră masive ar fi putut fi văzute uneori ancorate în larg. 

Seara, străzile de pe lângă plaja Patong ar fi fost pline de călători mult timp după ce soarele s-a afundat în orizontul Mării Andaman. Atmosfera s-ar fi umplut de strigătele șoferilor de taxi, ale maseuzelor și ale lucrătorilor din restaurante, toate în căutare de clienți. 

Phuket, prima destinație din Thailanda redeschisă pentru turiști

Guvernul planifică deja planul pentru redeschidere. Thailanda s-a descurcat incredibil de bine în comparație cu alte țări, raportând puțin peste 30.000 de cazuri și 95 de decese de la începutul pandemiei. Și-a închis frontierele pentru călătorii internaționali la sfârșitul lunii martie 2020, pe măsură ce Covid-19 a început să se răspândească, impunând măsuri stricte de carantină celor care soseau.

Majoritatea localnicilor afectați de absența turiștilor își pun speranțele într-un nou plan care să le permită călătorilor internaționali vaccinați care vizitează Phuket să renunțe la măsurile de carantină de 7-14 zile care sunt momentan în vigoare.

Potrivit Autorității pentru Turism din Thailanda, planul aprobat va intra în vigoare de la 1 iulie 2021. Phuket va fi prima destinație care va elimina cerințele de carantină pentru turiștii vaccinați din cadrul programului „Phuket Sandbox”. 

Află despre ce este vorba în planul guvernului thailandez în articolul de mai jos: 

https://tabuhighlife.ro/articles/thailanda-redeschide-paradisul-tropical_3991