Călătorii virtuale la siturile UNESCO

calatorii_virtuale_la_siturile_unesco_poza_reprezentativa

Călătoriile nu sunt o opțiune pentru foarte mulți dintre noi, pentru moment, din cauza restricțiilor de răspândire a virusului COVID-19. https://realitateatravel.net/muzeul-italian-prezinta-colectia-prin-toscana/

Experții în tehnologie s-au gândit la câteva modalități pentru a explora unele dintre reperele culturale ale lumii și locuri cu frumusețe naturală din siguranța casei voastre. O opțiune ar fi Google Arts & Culture, care tocmai a adăugat multe situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO în arhiva sa de tururi virtuale. 

Prin proiectul „Explorează Patrimoniul Mondial UNESCO” poți explora situri precum canalele Franței, Colosseumul, Muntele Kilimanjaro și vulcanii din Coreea de Sud. De asemenea, puteți vizualiza peisaje inconfundabile din Rio de Janeiro, Taj Mahal sau înotul cu balenele în Mexic. 

Tururile sunt o modalitate perfectă pentru a rămâne conectat la istoria colectivă atunci când vizitați personal aceste situri. Este o unealtă potrivită și pentru profesorii care își învață elevii despre moștenirea naturală și culturală. Tururile includ informații despre Parcul Național Yosemite, traseele de pelerinaj din nordul Spaniei și Marile Piramide din Giza. 

Siturile Patrimoniului Mondial UNESCO cuprind contacte culturale importante în Google Arts & Culture, inclusiv exponate ale multor muzee importante, istoria muzicii electronice și numeroase galerii. 

https://tabuhighlife.ro/articles/4083