Hotelurile cu cele mai frumoase grădini

hotelurile_cu_cele_mai_frumoase_gradini_poza_reprezentativa

Pentru că urmează anotimpul cel mai frumos al anului și cel mai plăcut pentru plimbări, am făcut o listă cu hotelurile care au cele mai frumoase grădini pentru a vă deconecta și bucura de natura ce renaște. 

Grădinile au un mod de a ne hrăni sufletul. Poate că este aerul proaspăt cu nuanțe florale, vederea gardeniei înflorite și a florilor de cireș sau sunetele liniștitoare ale unui pârâu care te face să te simți mai aproape de natură, chiar și atunci când locul se află în mijlocul unui oraș. Sau poate că pur și simplu anumite grădini oferă o oază liniștită în vremurile actuale agitate. 

De la dealurile din mediul rural irlandez până la pădurile japoneze urbane care aparțineau odinioară samurailor, aceste superbe spații verzi sunt o adevărată plăcere.

1. Villa d’Este

Ca și cum o locație de-a lungul lacului Como nu ar fi suficient de uluitoare, această locație preferată de celebrități are și una dintre cele mai frumoase grădini, înconjurată de copaci centenari, statui cu formă de figurine precum Hercules și trandafiri Lady Banks, magnolii sudice și wisteria chineză. Grădinile exemplifică peisajul baroc din Lombardia, în timp ce încorporează stilul renascentist și romantic. 

Cel mai iconic loc este probabil grădina cu mozaic ierbos, unde o vilă cu un dormitor este acoperită de mozaicuri pastelate ornamentale. https://www.villadeste.com/en/

2. The K Club, Kildare, Ireland

Acest refugiu bucolic irlandez are grădini de-a lungul râului Liffey care datează din secolul al XIX-lea. Sunt multe de văzut pe întreaga proprietate, dar Clubul K simplifică lucrurile oferind o plimbare auto-ghidată de 40 de minute, care începe de la Grădina Panel impecabil îngrijită, unde se găsesc flori sezoniere și include opriri pe o mică insulă și la tot felul de copaci speciali.

Pierdeți-vă de-a lungul zonei rurale și priviți exemplarele neobișnuite, cum ar fi chiparosul Lawson, laleaua și ghiocelul Straffan, un mugur alb căzut, unic pentru hotel (un grădinar l-a descoperit aici în anii 1880). https://www.kclub.ie

3. Rancho Valencia Resort & Spa, San Diego

Fostă fermă de citrice, acest sanctuar se laudă cu o multitudine de plantații de lămâi și portocali. Dar veți descoperi mult mai multe pe măsură ce parcurgeți cele 18 hectare de teren. Împrejurimile găzduiesc grădini cu diverse fructe, plante ornamentale, plante suculente (aloe, agave), echiumuri (mândria Madeirei), o grădină de trandafiri și copaci (palmieri de curmale, plus un ficus vechi). https://ranchovalencia.com

4. The New Otani Tokyo The Main & Hotel New Otani Tokyo Executive House Zen 

Aceste hoteluri surori împart o grădină japoneză de 4 hectare, cu felinare antice din piatră, poduri stacojii, iazuri koi, cascade și flori sezoniere, cum ar fi sakura și hortensiile. Odată ce se așterne toamna, frunzele roșii și galbene acoperă copacii odată verzi. Grădina are o vechime de peste 400 de ani și a aparținut cândva unor samurai.

Pe de altă parte, grădina de trandafiri roșii de pe acoperișul hotelului The Main are doar 20 de ani, dar trebuie musai văzută. Peste 30.000 de trandafiri roșii de diferite dimensiuni, forme și soiuri îmbogățesc peisajul. Grădina de 27.000 de metri pătrați și foișorul său țesut cu trandafiri oferă un fundal spectaculos. https://www.newotani.co.jp/en/tokyo/

5. Four Seasons Hotel Hampshire, England

Întinsă pe o suprafață de 200 de hectare de grădini, pășuni și păduri, această evadare idilică în țara engleză cere să fie explorată. Treceți prin porțile de metal negru și porumbei pentru a intra în Grădina zidită, care datează din secolul al XVI-lea. În funcție de perioada anului, aici pot răsări lupini, crini de canna, hortensii și agapante.

În timp ce spațiul este mare, zidurile de cărămidă impunătoare din patrimoniu îi conferă o senzație intimă. Este cel mai romantic loc al proprietății, motiv pentru care este un cadru pentru multe nunți în aer liber. https://www.fourseasons.com/hampshire/

6. Rosewood San Miguel de Allende, Mexico 

În San Miguel de Allende, acest hotel a creat o grădină pe care o numește Casona (conac). Imită perioada arhitecturală din 1521 până în 1821, când moșiile bogate poziționau camerele în jurul unui spațiu central exterior. 

O fântână stătea atunci în mijloc ca simbol al descendenței, deoarece era rar să ai apă curentă direct la tine acasă. Desigur, și Casona are una, împreună cu floră indigenă și lavanda parfumată. https://www.rosewoodhotels.com/en/san-miguel-de-allende

7. 1 Hotel South Beach, Miami

Această locație impresionează mai mult prin interiorul său, verdeața fiind incorporată chiar în pereții acestui hotel eco-chic SoBe. Pereții vii pun la punct proprietatea, de la băncile liftului până la suita prezidențială. Exteriorul deține unul dintre cei mai mari pereți cu mușchi conservați din SUA, cu 11.000 de plante care reduc efectul de căldură al insulei, oferă refugiu faunei locale și gestionează scurgerile de apă de ploaie.

Dar holul este cel mai atrăgător dintre toate. Proiectat de Plant the Future, peretele viu purificator de aer ilustrează o piesă de artă care înfățișează un om (făcut din plante) ce înoată pe suprafața albă.