Trenduri 2023: care sunt noile destinații-hit ale României

 

Trendul călătoriilor în țară, care a avut parte de o creștere semnificativă în timpul pandemiei, va continua și anul acesta, mai ales că turiștii încă au o mulțime de locuri atipice de explorat și descoperit în România. Potrivit unei platforme hoteliere online trendul călătoriilor în țară va continua și anul acesta.

Un prim aspect interesant este legat de sezonul estival: anul trecut, stațiunile montane au fost mai căutate decât cele de pe litoral, așa că rămâne de văzut care va fi cea mai populară destinație a verii. În același timp, merită precizat și faptul că vor începe să fie încărcate și cardurile de vacanță, exact la timp pentru debutul sezonului estival, utilizarea acestora fiind un important stimul pentru turismul intern, potrivit travelmint.

De asemenea, este esențial ce își doresc acum românii de la vacanțele lor. Autenticitatea este termenul care va defini cel mai bine vacanțele în România din 2023, mai ales că turiștii își doresc acum o reîntoarcere la tradiții, la poveștile de odinioară. Tot mai multe sate românești ajung în atenția turiștilor, care vor să redescopere simplitatea traiului de înainte, obiceiurile rurale. Printre ele se numără Viscri, Biertan, Meșendorf, Criț și alte sate săsești din zonă, recunoscute atât pentru bisericile fortificate, declarate monumente istorice, cât și pentru bucătăria tradițională. Foarte populare sunt și destinațiile din nordul țării, în special din zona Maramureșului și a Bucovinei, cum sunt Ciocănești, Rohia sau Lăpuș.

În ceea ce privește tipul de cazare, anul acesta, rămân la mare căutare hotelurile, pensiunile și unitățile care oferă diferite facilități și servicii de relaxare în pachetul de cazare. Turiștii își doresc acum mai mult decât o simplă cazare și vor să se bucure de cât mai multe experiențe și servicii pe parcursul sejurului lor.

În continuare vor fi populare city-break-urile în România, în special în anumite perioade ale anului, în care aceste sejururi de 3-4 zile în marile orașe sunt perfecte pentru o pauză de relaxare. În topul listei se află Brașovul, Sibiul, Oradea, Cluj-Napoca și Timișoara, orașe care oferă numeroase activități pentru turiștii care poposesc în ele pe timpul weekendului.

 

 

 

Sursa: Realitatea Travel