Oradea, cea mai bună destinație europeană turistică în anul 2022

EuropeanBestDestinations.com, cel mai vizitat site dedicat turismului din Europa, în parteneriat cu rețeaua EDEN a Comisiei Europene și partenerii media Forbes US, Condé Nast Travelers, a lansat cea de-a 13-a competiție privind „Cele mai bune destinații europene turistice în 2022″.

Sunt selectate 20 de destinații pe baza ofertei culturale, turistice și a dezvoltării durabile. Anul acesta, dintre cele 20 de destinații regăsim un singur oraș din România: Oradea. La baza selecției au stat mai mulți factori care poziționează Oradea în fruntea destinațiilor turistice „must see & experience” în Europa:  bijuteriile arhitecturale Art Nouveau, una dintre cele mai frumoase cetăți medievale, Cetatea Oradea, un paradis al apelor termale. Oradea este un oraș înfloritor, un oraș al relaxării și al sănătății. Toate acestea fac din Oradea un #SlowLivingCity pe care turiștii îl descoperă și în care revin cu drag.

„Suntem onorați și bucuroși să fim nominalizați în rândul celor mai bune destinații europene turistice în anul 2022. Prin această nominalizare suntem încrezători că Oradea se va bucura de și mai mulți turiști care să îi descopere bijuteriile arhitecturale și istorice. Vizitatorii vor găsi aici un oraș primitor, proaspăt și plin de viață. Vă așteptăm să vizitați Oradea și promitem că avem toate ingredientele pentru o experiență de neuitat în capitala Art Nouveau a României!” menționează Alina Toie, director general Visit Oradea.      

Oradea este prezentată de către cei de la EuropeanBestDestinations.com. „Un oraș care se bucură pe deplin de fiecare anotimp și energie, într-un peisaj arhitectural surprinzător, devenind una dintre cele mai cunoscute destinații ale regiunii pentru un turism lent și fără stres.”

Pentru susținerea orașului, Oradea poate fi votată pe site-ul www.vote.ebdest.in până în 10 februarie.

Alături de Oradea au mai fost nominalizate alte 19 orașe sau zone turistice din Europa. Acestea sunt Graz și Viena – Austria, Istanbul – Turcia, Londra – Marea Britanie, Coasta Amalfi și Roma – Italia, Insula Creta și Atena – Grecia, Plovdiv – Bulgaria, Amiens – Franța, Lucerna – Elveția, Lahti – Finlanda, Leuven – Belgia, Lubljana – Slovenia, Praga – Cehia, Bavaria – Germania, Marbella – Spania, Clonakilty – Irlanda și Nijmenjen – Olanda.

În iunie 2020, aceeași platformă turistică a desemnat Oradea drept una dintre cele mai sigure destinații de călătorie în contextul pandemiei de coronavirus (Europe Safest Destinations 2020), după ce actorii din domeniul administrației publice și ai ospitalității au impus o serie de măsuri de prevenire a răspândirii virusului.

Sursa: Realitatea de Bihor