FOTO VIDEO  Munții Măcinului. Culmea Pricopanului – Povestea Uriașilor

 

O zonă tentantă pentru turiștii interesați să descopere  legendele și tradițiile Dobrogei de Nord este Culmea Pricopanului, din Munții Măcinului. O zonă cu peisaje deosebite și formațiuni  geologoce uluitoare pe care le puteti descoperi urmând trasee ușoare.

Imagine

 

Traseul Culmea Pricopanului   

Ruta: Măcin – Regia Tutunului – Vf. Sulucu Mare – Piatra Râioasă – Șaua Șerparu – Vf. Caramalău – Fântana de Leac – Măcin

Pe acest traseu întâlnim formațiuni geologice spectaculoase care s-au format în urmă cu aproximativ 255 de milioane de ani. Peisajul Masivului Pricopan deține creasta cea mai spectaculoasa din aria Parcului Național Munții Măcin, fiind caracterizat prin formațiuni uriașe granitice, stânci și panorame vaste asupra Depresiunii Măcin, Dunării, Depresiunii Luncavița și orașele Galați, Braila, Reni. De-a lungul acestui traseu, cu un masiv aproape complet despădurit, putem admira un peisaj alpin cu stânci rotunjite care ofera aspectul unor forme bizare. O forma bizara pe care o întâlnim pe acest traseu este reprezentata de „Sfinxul din Dobrogea” – o uimitoare creație a naturii.

Imagine

În această arie întâlnim plante rare de importanță internațională: Clopoțelul dobrogean, Garofița pitică. În acest habitat întâlnim reptile precum: Țestoasa dobrogeană, Gușterul dobrogean, Șarpele rău; și mamifere mici: dihorul pătat, jderul de piatră, dihorul de stepă.

În PNMM au fost identificate 181 de specii de păsari, iar principalul punct de monitorizare a migratiei pasarilor răpitoare ce ne traverseaza țara este pe Culmea Pricopanului.

Sursa foto video Dan Staicu, Centrul de Informare și Promovare Turistică Măcin

Sursa: Realitatea Travel