FOTO Sezonul de plajă continuă în Israel până în luna Noiembrie

 

 

Prima lună de toamnă înseamnă startul oficial al sezonului turistic în Israel. Sezonul de plajă se prelungește până spre finalul lunii octombrie și începutul lunii moiembrie. Turiștii din Tel Aviv se pot bucura de 25 – 28 de grade Celsius aproape toată toamna, iar temperatura apei ramâne ridicată (25-26 de grade), anunță Ministerul Turismului din Israel.

 “Din punct de vedere turistic Israelul are marele avantaj al unui sezon care se poate extinde cu usurință pe tot parcursul anului. Nu avem temperaturi extreme în timpul verii și nici precipitații excesive iarna. Cu toate acestea, suntem bucuroși că putem susține faptul că vara se continuă în Israel până aproape de luna Noiembrie. După mai bine de doi ani pandemici, în care s-a călătorit foarte puțin și cu maximă atenție, ne bucurăm că anul acesta putem încuraja turiștii români să călătoreasca în Israel pentru a regăsi temperaturile de vară și plajele impecabile. Dincolo de plaje, Israelul oferă turiștilor un mix unic de istorie, cultură și viața de noapte. La doar jumătate de oră distanță avem cele locuri religioase din Ierusalim și atmosfera vibranta a Tel Aviv-ului” a declarat Excelența Sa, Reuven Azar, Ambasadorul Israelului în România. 

Toate cele 13 plaje din Tel Aviv au primit distincția Blue Flag, care certifică cele mai înalte standarde de confort, siguranță, curățenie, accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități și protecția mediului. Tel Aviv se alătură astfel celor mai exclusiviste destinații din lume recunoscute pentru plajele lor perfecte pentru relaxare și înot. Litoralul din Tel Aviv are o lungime de 14 kilometri și se întinde de la Herzliya la Bat Yam, având un total de 13 plaje oficiale. La fiecare plajă se găsesc vestiare și băi, salvamari, o sală pentru acordarea primului ajutor, scaune, șezlonguri, pergole, scaune speciale pentru persoanele cu dizabilități care le permite să plutească pe apă și spații de joacă pentru copii.

Conform unui studiu realizat în anii trecuți de către Ministerul Turismului din Israel, aproximativ 49% dintre vizitatorii români în Israel au vârste cuprinse între 35 și 60 de ani și aproximativ 31% au vârste cuprinse între 20 și 35 de ani. Principalele destinații din Israel alese de vizitatori sunt orașele Tel Aviv și Ierusalim. Interesele românilor în Israel sunt legate de vizitarea locurilor sfinte, dar și de gastronomie, plajă și viața de noapte.

Imagine

Sursa: Realitatea Travel