Festivalul IEI – “Familia Rucăreană”, pe 23 iunie

Asociația Tineri Rucăreni este încântată să anunțe desfășurarea Festivalului IEI, un eveniment cultural deosebit care va avea loc pe data de 23 iunie 2024. Acest festival este dedicat celebrării tradițiilor românești și va include o varietate de activități menite să aducă în prim-plan frumusețea și diversitatea patrimoniului nostru cultural, precum și valoarea inestimabilă a familiei tradiționale românești.

Vizitatorii vor avea ocazia să admire o expozitie impresionantă de costume tradiționale românești, cu accent pe iile autentice, bogat brodate și pline de istorie. Expoziția va prezenta piese valoroase din diferite regiuni ale țării, oferind o privire detaliată asupra artei și meșteșugului românesc.

Festivalul va include, de asemenea, o paradă a costumelor populare, prezentată de copii, tineri și adulți rucăreni, dar și de către invitați, ateliere meșteșugărești interactive, unde participanții pot învăța tehnici tradiționale de țesut-cusut și alte meșteșuguri populare, precum și ateliere de gătit. Acestea sunt destinate tuturor categoriilor de vârstă și reprezintă o oportunitate excelentă pentru a experimenta și a înțelege complexitatea și măiestria meșteșugurilor, dar și a bucătăriei românești.

Pe lângă frumusețea costumelor și a meșteșugurilor, festivalul va găzdui un târg și un concurs gastronomic, unde vizitatorii vor putea degusta și achiziționa produse tradiționale românești.

Evenimentul va fi însoțit de momente muzicale, cu spectacole de muzică populară și dansuri tradiționale, care vor aduce bucurie și voie bună tuturor participanților. Artiști locali și ansambluri folclorice vor crea o atmosferă de sărbătoare autentică, aducând la viață tradițiile muzicale ale zonei.

Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături pe 23 iunie 2024, pentru a celebra împreună frumusețea și bogăția culturală a României!                           

Pentru mai multe detalii, urmăriți pagina noastră de Instagram: asociatia_tinerirucareni

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați:

 

*Asociația Tineri Rucăreni*

Telefon: [0741515620]

Email: [[email protected]]

Website: [www.tinerirucareni.ro]