Căsuțele de hobbit

casute_de_hobbit_fundata_poza_reprezentativa

Chiar dacă turismul pare să fie în declin, atât la noi în țară, cât și în străinătate, există destul de mulți oameni doritori să facă lucrurile să funcționeze, că în fond așa e românul! 

Prin urmare, investitorii de la noi s-au axat pe promovarea României destul de mult, odată cu începerea pandemiei, luând naștere proiecte ingenioase, care ne scot țara în evidență. Așadar, aproape de București, mai exact la Fundata, a luat naștere proiectul căsuțelor de hobbit ecologice. 

Ascunse de agitația urbană, aceste căsuțe, acoperite vara de iarbă verde și iarna de zăpadă, par să aparțină filmului The Lord of the Rings. Ecologice și confortabile, ieftine, cu un stil rustic, acestea sunt incorporate în amenajări uimitoare, reprezentând locul perfect pentru a scăpa de toate grijile. Aruncați o privire la aceste case hobbit care sunt pur și simplu magice. Din București se poate ajunge foarte ușor la Fundata pe A1, prin Pitești, sau pe DN1, prin Râșnov.

Fundata este satul de reședință al comunei care poartă același nume, din județul Brașov, Transilvania. Este cea mai înaltă localitate din țară, fiind situată la altitudinea de 1360 m. Se pot vizita numeroase obiective naturale precum: Parcul Național Piatra Craiului, rezervațiile naturale Peștera și Dâmbovicioara, Lacul Vidraru. 

Locul de cazare „Odăi din Plai” aparține de pensiunea „Plai cu Dor”, aflată în apropiere. Este împărțit în patru căsuțe individuale, mobilate în stil rustic, complet echipate, unde se pot caza în jur de 10-12 turiști. Există și o zonă special amenajată unde se poate lua masa. https://realitateatravel.net/vacanta-la-castel/

Toate materialele folosite pentru ridicarea acestui proiect magic sunt ecologice și preluate doar din zonă: lemn și piatră locală, acoperiș plin de iarbă verde în sezonul cald. Proprietarul complexului a dorit să își lase amprenta personală asupra proiectului, astfel că a ales să decoreze manual mobila, bârnele și șemineul camerelor.

Efortul a fost considerabil, însă după muncă vine și răsplata, locul fiind pregătit să își întâmpine oaspeții. Trebuie neapărat să îl treceți pe lista cu obiectivele de anul acesta, locul fiind unic, perfect pentru a vă încărca bateriile complet!

Căsuțele au ferestre rotunde și micuțe, dar suficient de clare pentru a vă oferi o imagine de poveste a peisajului din acest mic colț de rai.

Dacă nu te-am convins noi, atunci descoperă-le chiar tu și rezervă-ți un weekend să le vezi cu ochii tăi.

https://casadinpiatra.com/casuta-de-hobbit/