Reguli de călătorit pentru 10 dintre cele mai vizitate țări din lume

reguli_calatorie_pandemie_top_10_tari_turist

Ai în plan să călătorești în una dintre cele mai vizitate țări cât de curând? Ți-ai luat bilete deja pentru un city break sau poate doar vrei să îți vizitezi niște prieteni? Verifică întotdeauna regulile de călătorie impuse de fiecare țară, astfel încât să ai o călătorie cât mai sigură și lipsită de surprize neplăcute.

https://realitateatravel.net/se-schimba-regulile-pe-aeroporturi/

1. Franța

Franta_calatorie_turism_2021_calator

Pentru a călatori pe teritoriul francez trebuie să ai în vedere o serie de măsuri care se aplică pentru toate tipurile de deplasare: aeriană, martimă, rutieră și feroviară, fiind una din cele mai vizitate țări din lume.

Trebuie să ții cont de faptul că toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franța din țările spațiului european au obligația de a prezenta companiei de transport și autorităților care efectuează controlul de frontieră un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării.

De asemenea, toți pasagerii trebuie să prezinte companiei de transport și autorităților de la controlul de frontieră o declarație pe propria răspundere care atestă faptul că nu prezintă simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2, că nu au cunoștință să fi intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19 într-un interval de 14 zile anterior deplasării și acceptă ca un eventual test pentru detectarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 să fie efectuat la sosirea pe teritoriul francez, de la prelevarea acestui test la sosire fiind exceptate perosanele sub 11 ani.

Poți verifica informațiile actualizate de autorități aici: https://www.mae.ro/travel-conditions/3698

2. Spania

Spania_2021_calatorii_turism_turist

Dacă ai ales Spania pentru următoarea ta destinație, la sosirea în țară trebuie să prezinți un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, care să fie efectuat cu maxim 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol. O alternativă pentru testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 este un test TMA negativ. De asemenea sunt luate în considerare și alte probe moleculare.

În plus, trebuie să completezi un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es, după  care se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul sau portul de destinație.

Copiii cu vârste mai mici de 6 ani sunt exceptați de la măsura obligativității prezentării unui test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

3. Statele Unite ale Americii

SUA_America_turism_calator_vacanta

Toate persoanele care sosesc în Statele Unite ale Americii pe cale aeriană trebuie să prezinte la îmbarcare un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 sau un document care să ateste faptul că persoanele în cauză au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2, fiind în prezent vindicate.

Testul pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 trebuie efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în SUA, fiind acceptate atât testele moleculare, cât și testele antigen, iar documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie prezentat în format tipărit.

Autoritățile federale americane recomandă ca persoanele care intră în Statele Unite ale Americii să se testeze după o perioadă de 3 până la 5 zile de la sosire și să rămână în autoizolare la domiciliu sau reședință, pentru o perioadă de 7 zile din momentul intrării pe teritoriul SUA.

 Verifică dacă te numeri printre peroanele exceptate de la restricțiile menționate anterior pe site-ul https://www.mae.ro/travel-conditions/3749#868.

4. China

calatorie_in_pandemie_china_turist

Pentru a ajunge pe teritoiul țării asiatice trebuie să efectuezi două teste (unul molecular tip „RT-PCR” și unul serologic pentru anticorpi tip „IgM” – test de sânge), în instituții desemnate sau aprobate de Ambasada Republicii Populare Chineze la București, cu maximum 48 ore anterior îmbarcării.

Ulterior obținerii rezultatelor negative ale celor două teste, este nevoie să aplici online pentru verificarea și obținerea aprobării Ambasadei Republicii Populare Chineze la București, prin intermediul unei aplicații dezvoltate de către Departamentul Consular al Ministerului de Externe al Republicii Populare Chineze.

După parcurgerea acestor proceduri, aplicația va genera un QR codeechivalent al „declarației de sănătate” utilizată anterior.

Verifică aici toate noutățile publicate despre călătoriile în China: https://www.mae.ro/travel-conditions/3681

5. Italia

Italia_Roma_turist_2021_pandemie_reguli_restrictii

Dacă alegi Italia pentru următoarea ta călătorie, ești obligat să prezinți transportatorului sau autorităților italiene abilitate o adeverință care confirmă efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. În cazul neprezentării testului menționat anterior, este necesară autoizolarea pentru 14 zile.

Având în vedere că autoritățile italiene nu au stabilit, până la acest moment, un format sau model al adeverinței care atestă rezultatul testului pentru infecția cu SARS-CoV-2, MAE recomandă ca documentul să fie redactat în limba italiană sau engleză. Poți verifica aici cele mai noi informații: https://www.mae.ro/travel-conditions/3711

6. Turcia

Turcia_relaxare_turism_vacanta

La sosirea în Turcia trebuie să prezinți un rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înainte.

Începând cu 31 decembrie 2020, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care vor efectua tranzit aeroportuar pe teritoriul Republicii Turcia, pe cale aeriană, cu condiția rămânerii în zona liberă a aeroportului, sunt exceptate de la obligativitatea prezentării la îmbarcarea în aeronavă a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Verifică aici informațiile la zi: https://www.mae.ro/travel-conditions/3753

7. Mexic

Mexic_plaja_sejur_city_break_turism

Pe Aeroportul Internațional din Ciudad de Mexico este permisă intrarea doar pentru persoanele care demonstrează că realizează o călătorie esențială. Persoanele care nu pot demonstra cu documente justificative acest lucru, sunt respinși la frontieră și trimiși înapoi cu primul zbor disponibil. 

Cetățenilor străini care declară că intră în Mexic în scop turistic, pentru a se căsători sau pentru alte scopuri care nu sunt considerate esențiale (și care pot fi amânate) nu le este permisă intrarea prin intermediul acestui aeroport.

Poți verifica aici regulile în vigoare: https://www.mae.ro/travel-conditions/3727

8. Germania

Germania_city_break_reguli_calatorie

Din cauza pandemiei generata de COVID-19, Germania a implementat o serie de reguli stricte la care trebuie sa fii atent, cu atat mai mult daca vei ajunge in zone cu grad crescut de risc.

Conform informatiilor publicate pe site-ul mae.ro, autoritatile germane au introdus o diferentiere a zonelor de risc, astfel: 

  • zone speciale de risc, cu prezența unor tulpini ale virusului SARS-CoV-2 (categoria 1);
  • zone speciale de risc, cu incidență ridicată (categoria 2);
  • zone de risc (categoria 3 – România este inclusă în această categorie).

Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din celelalte zone de risc (categoria 3inclusiv România) oricând în ultimele 10 zile înainte de sosire trebuie să prezinte un test molecular tip PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, în limba germană sau engleză, efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării pe teritoriul german sau să se testeze la cel mult 48 de ore după sosire.

Acestea sunt obligate să se deplaseze direct, cu minimizarea contactelor, și să se autoizoleze la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 10 zile de la sosire (termenul legal folosit fiind cel de „carantină“). Respectarea acestei obligații de autoizolare este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale.

Măsura carantinei poate fi suspendată mai devreme de termenul uzual de 10 zile numai dacă este efectuat un nou test începând cu a 5-a zi după intrarea în Germania și doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al testării. Mai multe informații pot fi obținute la linia telefonică dedicată 116 117.

Verifică site-ul MAE și regulile impuse la zi aici: https://www.mae.ro/travel-conditions/3700

9. Thailanda

Thailanda_calatorii_turisti_vacanta

Autoritățile thailandeze au decis să suspende acordarea vizelor „on arrival” începând cu data de 13.03.2020 până la o nouă notificare primită din partea autorităților thailandeze pentru cetățenii din 18 state, printre care și România.

Dacă ți-ai propus să călătorești în această perioadă în Thailanda trebuie să obții, în prealabil, o viză de la Ambasada Thailandei la București, fiind singura modalitate de a ajunge pe teritoriul acestei țări.

Te poți informa cu privire la categoriile de persoane a căror intrare este permisă, precum și procedura care trebuie  urmată pe site-ul Ambasadei Thailandei la București: Announcement : Non-Thai national who wish to enter Thailand.

10. Marea Britanie

UK_GreatBritain_MareaBritanie_Londra_calatorii_restrictii_2021

Dacă te gândești la o vacanță în Marea Britanie pe perioada pandemiei, trebuie să te asiguri că ai îndeplinit următoarele condiții:

  • Prezentarea unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ
  • Completarea unui Passenger locator form
  • Prezentarea codului de rezervare a două teste pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, ce vor fi efectuate în Marea Britanie pe perioada carantinării/autoizolării
  • Dovada codului de rezervare a hotelului pentru carantina instituționalizată, dacă sosiți dintr-o țară aflată pe lista roșie

Pentru mai multe informații accesează pagina web https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk.