Păstrează în siguranță dovada vaccinării – vei avea nevoie de ea vara asta

pastreaza_in_siguranta_dovada_vaccinarii_poza_reprezentativa

Dovada vaccinării va fi cel mai de preț accesoriu al tău din vara aceasta de pe o coală albă de hârtie. 

Unele destinații, liniile de croazieră și principalele locuri de sport, le solicită deja călătorilor să furnizeze dovada vaccinării complete împotriva Covid-19. Alte companii oferă cadouri și alte avantaje persoanelor care pot dovedi că au fost imunizate. 

Pașapoartele digitale pentru vaccinuri pot deveni o realitate în viitor, dar pentru moment, hârtia cu dovada vaccinării este o posesie extrem de valoroasă. Iată cinci moduri ușoare prin care o puteți păstra intactă. https://realitateatravel.net/reguli-calatorie-turisti-vaccinati/

1. Faceți o copie

Primul și cel mai important lucru este să faceți o copie după dovadă. Păstrați originalul într-un loc sigur și folosiți copia. 

2. Laminare

Laminarea dovezii de vaccinare o va face mai durabilă și o va proteja de uzură. Faceți acest lucru după ce sunteți complet vaccinat, cu ambele doze. Puteți să vă laminați singur dovada cu ajutorul foilor de laminare autoadezive disponibile la majoritatea magazinelor cu articole de birou. Mai simplu ar fi să apelați la un centru specializat în papetărie.

3. Faceți o poză

Ar trebui să stocați o imagine a adeverinței de vaccinare Covid-19 în biblioteca foto sau în iCloud, de unde poate fi recuperată cu ușurință.

În plus, trimiteți-vă prin e-mail o copie a imaginii și descărcați-o pe computer sau laptop. În acest fel, veți avea o copie pe telefon și alta pe un al doilea dispozitiv. Acest lucru vă va fi util dacă intenționați să rezervați călătorii sau alte activități care necesită atașarea documentelor care dovedesc că ați fost vaccinat.

4. Solicitați o copie digitală a adeverinței

Dacă v-ați vaccinat în cadrul unei rețele private întrebați daca vi se poate da o copie digitală a foii de vaccinare. 

Majoritatea centrelor păstrează copii digitale ale vaccinărilor pacienților și pot verifica starea vaccinării în numele pacienților în cazul în care este pierdută sau deteriorată adeverința. 

5. Stocați adeverința pe o aplicație

Multe aplicații de identificare digitală vă permit să stocați pe telefon versiunile digitale ale fișelor medicale, inclusiv o evidență a vaccinării, dar alegerea uneia cu măsuri de confidențialitate este primordială.

Depinde de dvs. cum alegeți să vă protejați adeverința vaccinării. Doar asigurați-vă că păstrați mai multe copii, copia pe hârtie și o copie digitală, astfel încât să fiți siguri că veți avea acces la ea în orice situație și de pe mai multe dispozitive. 

https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-pentru-programarea-online-la-vaccinare-disponibila-de-astazi-28-decembrie/