Hotel Wellington Madrid

hotel_wellington_madrid_poza_reprezentativa

Wellington este un hotel de cinci stele și este unul dintre cele mai renumite hoteluri din Madrid în materie de glamour. Cu mai multe restaurante, inclusiv restaurantul Kabuki cu stele Michelin, o grădină de legume organice pe acoperiș, un spa și o piscină superbă, satisface atât gusturile tradiționale, cât și pe cele contemporane. 

https://www.hotel-wellington.com/en/index.html

Hotelul Wellington se află în cea mai faimoasă zonă din Madrid, la colțul străzilor Velázquez și Villanueva din cartierul Salamanca. Această zonă este formată din mai multe străzi, pline de copaci. 

Zona a fost dezvoltată la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea și este centrul magazinelor de top spaniole și internaționale, precum și al barurilor și restaurantelor elegante. Strada Jorge Juan din apropiere este renumită pentru locuri de mâncare și băutură. Parcul Retiro este la 200 de metri distanță și puteți merge prin el pentru a ajunge la muzeul Prado, care e la aproximativ 20 de minute.

Hotelul oferă, de asemenea, acces rapid la aeroportul din Madrid și se află la cinci minute de mers pe jos de stațiile de metrou Retiro, Príncipe de Vergara și Velázquez.

Hotelul a fost deschis în 1952 și a găzduit o lungă listă de oaspeți celebri de-a lungul anilor. Pe holurile acestuia se regăsesc poze cu o parte din oaspeți, cum ar fi Ernest Hemingway, Matt Damon, precum și familia regală din Spania. Fondatorul hotelului a fost un crescător de tauri și inițial îl folosea pentru a găzdui matadorii care trebuiau să se costumeze înainte de o coridă.

Hotelul se diferențiază de celelalte hoteluri de lux prin grădina de legume organice de pe terasa acoperișului, unde se cultivă o gamă largă de produse, printre care roșii, fasole sau mazăre. Există, de asemenea, o viță de vie care produce un vin foarte bun, marca Remirez de Ganuza. 

Wellington oferă oaspeților și posibilitatea de a face un picnic de tip gourmet în parcul Retiro, folosind bicicletele din lemn ale hotelului și având la dispoziție un chelner pentru a servi toate bunătățile, la doar 200 de euro pentru două persoane.

The Bar Inglés, decorat în stil tipic englezesc vechi, cu scaunele sale de club din piele și barmanii cu servire impecabilă, oferă o listă lungă de ginuri și cocktailuri clasice.

Barul oferă șampanie Laurent Perrier, care este emblema hotelului. La mic dejun veți găsi același tip de șampanie, la discreție. De asemenea, puteți savura băuturi și La Terraza, lângă piscină.

Micul dejun este un adevărat festin luxos, cu un bufet extins cu jamon, somon afumat, brânzeturi, iaurturi, ouă și produse fără gluten. Oaspeții cazați în camerele care fac parte din Wellington Club pot lua, de asemenea, un mic dejun tip bufet în interiorul clubului foarte plăcut.

https://realitateatravel.net/cele-mai-bune-hoteluri-din-madrid/