Adio, vacanțe ieftine în Thassos! Cât vor plăti românii pentru un concediu în 2023

Românii care aleg ca destinație de vacanță Thassos vor plăti mai mult pentru un sejur anul acesta. Tarifele la pachete de vacanţă în insula elenă vor fi mai mari în acest an cu 7-10%, din cauza creșterii costurilor de operare.

„Costurile de operare au crescut la noi cu peste 30%. Energia și produsele s-au scumpit cel mai mult, dar și costurile cu personalul, însă doar o parte din aceste scumpiri se vor resimţi în preţul cazărilor”, potrivit Paris Paraschoudis, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Thassos.

Cu toate acestea, 70% din unitățile de cazare au fost deja rezervate pe insula preferată de români. „Anul trecut, insula Thassos a fost vizitată de 350.000 de turişti, din care 65% au fost români. Unii stau mai mult, alţii mai puţin. De exemplu, turiştii români stau în medie şase zile, în timp ce bulgarii stau mai puţin. De asemenea, important de menţionat este că sunt şi români care şi-au achiziţionat case pe insulă. Alţii au chiar hoteluri mai mici”, a declarat acesta.

Turiştii români stau în medie şase zile, dar important de menţionat este că sunt şi români care şi-au achiziţionat case pe insulă. Alţii au chiar hoteluri mai mici.

„Chiar şi acum sunt români care caută să îşi cumpere locuinţă pe insulă sau şi-o construiesc. De exemplu, am un prieten care are o casă şi acum vrea să producă vin. Mulţi consideră Thasos ca fiind al doilea lor cămin. E foarte uşor de ajuns aici”, a mai declarat oficialul grec.

Anul trecut insula Thassos a fost vizitată de 350.000 de turişti, dintre care 65% au fost români. 

Sursa: Tabu.RO