The Rock Restaurant

the_rock_restaurant_zanzibar_extern

Restaurantul The Rock este probabil cea mai cunoscută atracție turistică din Zanzibar, faimos peste tot în lume, cunoscut pentru locația sa unică, mâncarea și ambientul fabulos. Cu poziția sa unică pe apele Oceanului Indian, The Rock este un restaurant fermecător, exclusivist, care într-un timp foarte scurt a devenit una dintre atracțiile acestei insule exotice. Este inspirat de resursele naturale, o amprentă puternică a Zanzibarului și o doză mare de dragoste italiană. Coasta de sud-est a Zanzibarului este recunoscută ca fiind una dintre cele mai frumoase din Africa de Est și oferă un scenariu demn de o experiență extraordinară.

Transformat dintr-un avanpost pentru pescarii din satul local Michamvi în restaurant, The Rock este acum o componentă valoroasă din viața lor, fiind implicit benefică întregii comunități. O idee atât de simplă, dar cu provocări logistice incredibile de depășit; electricitate, gaz, apă dulce, salubrizare, WIFI, telecomunicații, depozitare, îndepărtarea deșeurilor și toate respectând un minim de impact asupra mediului înconjurător.

Planificat cu drag și pus la punct timp de mai multe luni, decorat într-un stil insular local simplu, nepretențios, restaurantul este specializat în fructe de mare și gusturi locale. De fapt, cea mai mare provocare a lor a fost cum să păstreze frumusețea locației și să asigure un ambient de luat masa simplu, fără pretenții, completat de un meniu cu preparate de standard internațional.

The Rock nu este pentru toată lumea; este prea mic pentru a satisface gusturile și bugetele de fast-food. Aici vei gusta din preparate locale, inspirate din bucătăria italiană, precum paste, pește și celebrul lor tiramisu în nucă de cocos. Orice vei alege din meniu te va surprinde plăcut. Noi recomandăm spaghetti cu crab, fritto misto, salata de caracatiță și neapărat „The Rock Special”, un generos platou cu fructe de mare la grătar. 

Situat în fața plajei Michamvi Pingwe de pe coasta de sud-est a insulei, uneori a fost denumit și restaurantul plutitor. Cum spuneam, va fi o experiență culinară deloc pretențioasă în natură, cu mâncare pregătită cu pasiune. Dress code necesar: cât mai casual posibil, de preferat ar fi să purtați șlapi și haine de mers la plajă.  https://www.therockrestaurantzanzibar.com

De obicei veți întâlni cupluri și grupuri de până la 20 de persoane, fiind suficient pentru a înțelege că este nevoie de rezervare. The Rock este disponibil pentru ocazii speciale și poate fi rezervat pentru evenimente private.

Cu terasă în aer liber, care oferă acea seară romantică sub stelele africane pe timp de noapte, cer senin pe timp de zi, cu peisaje marine panoramice, este disponibilă pentru băuturi înainte și după masă.

Pentru a ajunge la locație, un grup de pescari binevoitori te vor conduce într-o barcă africană autentică, cu prețul de a ajunge la restaurant ud leoarcă dacă ai ghinionul să nimerești oceanul agitat. Se poate ajunge și pe plajă mergând pe jos, la mareea joasă. Serviciul cu barca este oferit cu complementar.

https://realitateatravel.net/the-residence-zanzibar/